Urban Waterbuffer Spangen voorzien van pompen en leidingwerk

Na het boren van de infiltratie / onttrekkingsbronnen in maart, staat april juist in het teken van het realiseren van pompkelders en leidingwerk rondom deze bron. Hiervoor is een flinke bouwkuip gegraven en een maar liefst 17 ton zware pompkelder (inclusief pompinstallatie) op zijn plek gezet. 

De volgende stap is het verbinden van alle onderdelen met kabels/leidingen en het realiseren van het Blue Bloqs filter om het regenwater te kunnen zuiveren, voorafgaand aan infiltratie. Vervolgens wordt ook de kratjesbuffer gerealiseerd om het regenwater kort op te slaan tijdens de buien. Als laatste wordt de aansluiting op het irrigatiesysteem van Sparta gerealiseerd.

Civiel-technisch werk: Van Gelder
Installatietechniek: Codema Systems Group

Koen Zuurbier